Beskrivning och fakta

På gränsen mellan stadens puls och landets lugn ligger vår fastighet med närhet till allt. Du kan inte bo mer centralt. Kristinebergs badklippor, båtklubbar, bryggor och härliga promenadvägar för löpträning hittar du utanför porten. Restauranger, livsmedelsaffärer och skolor på promenadavstånd. Utmärkta kommunikationer som på nolltid tar dig in till stadskärnan. Vår terrass som vetter mot stadsparken och badklipporna är 100 meter frihet. En plats att sommartid fly till när lägenheten inte räcker till. Fina kälkbackar, skidspår och om isen bär, långfärdsskridskoturer direkt från bryggan ut på Mälaren. Sommar som vinter bor du i en inspirerande miljö. Sportintresserade hittar tennisbanor, fotbollsplaner och en skatepark nedanför Kristinebergshöjden vid anrika Kristinebergs IP.

 

Fastigheten 

är belägen på Levertinsgatan 1-5 i Kristineberg på Kungsholmen, Stockholm. 1931 stod huset klart efter många turer i byggnadsnämnden. Man ansåg att huset som ritades av arkitekt Björn Hedvall var i djärvaste laget med sitt platta terrasserade tak och skulle utgöra en alltför stor dominans i det annars så natursköna område, som då kallades Kristinebergs slottspark. För allmänheten är Björn Hedvall kanske mer känd som en nationalromantisk arkitekt och har bland annat ritat hotell Lydmar vid Stureplan. Levertinsgatan 1-5 blev Björn Hedvalls första hus ritat enligt funktionalismens normer, men inte det sista. Idag är vårt hus K-märkt. 

Byggnadens totalyta är 6 846 kvm, varav 5 332 kvm utgör lägenhetsyta och 1 543 kvm utgör lokalyta, där garaget upptar den största delen. I garagedelen finns förutom P-platser tre lokaler som hyrs ut. Lägenheterna är ursprungligen fördelade på 40 st 1:or, 18 st 2:or, 26 st 3:or och 11 st 4:or. 

Föreningen

1993 förvärvades fastigheten av HSBs Bostadsrättförening Kristinebergs Strand, som registrerades den 29:e mars 1982. Föreningens stadgar registrerades den 1:a oktober samma år och den ekonomiska planen upprättades 1994 efter en omfattande renovering av huset, som nästan kan jämställas med en nyproduktion. Samtliga el- och avloppsstammar byttes ut vid renoveringen. Tak, fasad, balkonger och terrass renoverades, hissar installerades och alla lägenheter gjordes om för att bättre uppfylla tidens krav utan att göra alltför stora ingrepp i ursprungstanken. Många tidstypiska detaljer är bevarade som ger charm och personlighet åt  lägenheterna. Föreningen upplåter 95 lägenheter med bostadsrätt, varav 5 ägs av HSB Stockholm och hyrs ut i andra hand. Föreningen har 4 lokaler varav 3 upplåtes med hyresrätt. Samtliga tre lokaler ligger i anslutning till föreningens garage. Den fjärde lokalen används som kombinerat gästrum/styrelserum. Fler detaljer och hur du som medlem kan hyra lokalen finns på sidan Övernattningslägenhet.

Förvaltning

Föreningen är medlem i HSB Stockholm och har genom medlemskapet tillgång till HSBs ramavtal med över 100 leverantörer, framtagna för att täcka behov från sina medlemsföreningar. Medlemskapet ger också direkt stöd till styrelsen i form av närvaro av en HSB ledamot på styrelsemötena. HSB ledamoten förser styrelsen med erfarenheter av styrelsearbete i andra föreningar och kan peka på varnande exempel eller ge tips på hur frågor lösts tidigare. HSB ledamotens viktigaste roll är att vara en talesperson för medlemmarna i föreningen och värna deras intressen. Fastigheten förvaltas av Riksbyggen, både ekonomiskt och tekniskt. För markskötsel anlitas HSB Stockholm Mark och Trädgård.

Mer detaljerad och riktad information hittar du under Mäklarforum.