Våra traditioner

Decembermys
Bo i bostadsrätt
Någon kväll i december brukar vi samlas i styrelserummet för ett litet samkväm med glögg och gemenskap. Ibland har vi sjungit julsånger och ibland har vi kombinerat glöggkvällen med en sen höststädning. Ett avslappnat sätt att få kontakt med sina grannar och växla några ord med styrelsens representanter. 


För att skapa ett bättre utnyttjande har under våren 2016 ett arbete inletts för att inreda och fräscha upp lokalen med lite färg.

Målet är att tidigare användningsområden ska kunna fortsätta parallellt med möjligheten att för medlemmar hyra lokalen som gästrum eller kalas.

Med ett bokningssystem där styrelsemöten och andra av styrelsen inbokade sammankomster är förbokade blir det enkelt att kombinera användandet och bibehålla möjligheten för gemensamma möten och samtidigt öppna upp för privata. 

Funktionen gästrum innebär fyra sängplatser genom två våningssängar, toalett samt möjlighet att laga mindre måltider. För detta betalar hyrande medlem en avgift på 350 kr/natt. Fler detaljer hittar du som medlem på Kundwebben.
Höst- och Vårstädning

En helg i maj och en i månadsskiftet september-oktober samlas föreningens medlemmar för att städa, röja, plantera och se om vårt hus. Klockan tio samlas vi i styrelserummet, som vi kallar vår lilla samlingslokal på 36 m2


Micke är vår ständige städledare och delar ut material och arbetsuppgifter. När vi efter omkring tre timmar känner oss klara avslutar vi med korv, saft och lite småprat om hur duktiga vi varit. Och duktiga är vi. Räknar man normal kostnad för lejd arbetskraft sparar vi faktiskt in en hel del och dessutom har vi roligt.Mys på terrassen
2009 genomgick den en omfattande renovering och en hel sommar fick de boende klara sig utan terrassmys. Prov visade att de bärande balkarna hade angripits av rost. När betongen bilats bort och blottade järnen var samtliga av de 100 balkarna angripna och behövde förstärkas. Koksaskan som använts som fyllnadsmedel togs bort och balkarna blästrades rena och rostskyddsmålades. När balkarna väl var frilagda klistrades stödjärn på varje balk innan de bakades in i ny betong. När betong- och plåtarbetena var klara monterades ett nytt räcke med belysning och terrassen fick ett ytskikt av speciell asfalt. Två pergolas köptes in tillsammans med ett antal större krukor för att bryta av mot den kala asfalten. 
 

Det tog över ett år innan vi åter kunde använda terrassen och det skulle dröja ytterligare innan nyttjandet på riktigt återställdes.Först till sommaren 2014 genom ett fantastiskt planteringsarbete på vårstäddagen och inköp av nytt 
möblemang kom användandet igång och ordningen var återställd. Hundra meter terrass är vår stora tillgång, inte minst om man vill skapa en vi-känsla. Terrassen är vår innergård, där vi kan ha gårdsfester eller bara sitta och njuta Svensk sommar.


Planteringar på framsidan
I maj blommar våra vackra träd och ger en skön kontrast till fasadens strikta linjer.