Om vår förening‎ > ‎Aktuellt‎ > ‎

Renovering av vårt garage

skickad 28 aug. 2017 12:17 av Wictor Stiebel   [ uppdaterad 3 feb. 2018 07:11 ]
Som nämndes på stämman i våras och som även noterats i vår årsredovisning för 2016 kommer vi att genomföra en omfattande renovering av vårt garage. Anledningen är att långsidans vägg är av dålig kvalitet och står inte emot de påfrestningar som kommer från jordlagret under Levertinsgatan. Tecken på det har redan tidigare gjort sig tillkänna genom upprepade vattengenomträngningar. Efter provtagning har konstaterats att väggen måste bytas ut. Detta kommer att göras steg för steg med en liten bit i taget för att inte riskera att jordmassorna börja röra på sig. Entreprenaden är sedan i sommar upphandlad via ett avtal med Riksbyggen till ett fast pris. Riksbyggen har i sin tur tecknat totalentreprenadavtal med W-Tech, som är ett företag specialiserat på betongreparationer och styrelsens representanter har redan haft två byggmöten med leverantören och projektledaren från Riksbyggen. Det har varit planeringsmöten där vi tillsammans med vår förvaltare för garaget Parkando beslutat om tidplan, etappindelning och etableringens omfattning.

Startdatum för renoveringen är måndagen den 11 september 2017
Vad det innebär för dig som har en garageplats i vårt garage kommer beskrivas av Parkando, som ansvarar för samtliga hyresavtal. Samtliga hyresgäster kommer att kontaktas av Parkando där etappindelning och omfattning beskrivs.
För samtliga medlemmar i föreningen kommer detta innebära att vi kommer ha en byggetablering på vår mark nedanför terrassen under cirka 25 veckor. Det kommer att genomföras störande arbeten, men endast under dagtid mellan 8-17 och endast under begränsade tider under entreprenaden. Det är framförallt maskinell bortbilning av den gamla betongen som orsakar stomljud och som är störande. Rivningen av den gamla väggen kommer även ske genom vattenbilning, som inte orsakar några stomljud.

Arbetet kommer att aviseras i trapphusen med kontaktuppgifter till entreprenören och ansvarig för evakueringen av garaget, Parkando. Styrelsen kan nås via formulär här på sidan.

/Ordförande Tommy Sörstrand
Comments