Om vår förening‎ > ‎Aktuellt‎ > ‎

Byggrätt med sjöutsikt på Levertinsgatan 1, Kungsholmen

skickad 20 nov. 2014 14:10 av Wictor Stiebel   [ uppdaterad 20 nov. 2014 14:10 ]

Så såg det ut på objektvision.se idag. Objektvision är en marknadsplats för lediga lokaler och fastigheter till salu. Det är Sven-Olof Johansson på DTZ, som satt in annonsen. Detta är ett led i arbetet med att hitta en lämplig entreprenör till vårt takprojekt. Sven-Olof är en ny aktör i det samverkansprojekt som så småningom ska leda till fjorton nya lägenheter på vårt tak och ett förbättrat ekonomiskt läge.

Med erfarenhet av många liknande projekt och god vana vid att selektera ut lämpliga entreprenörer blev Sven-Olof och DTZ en given samarbetspartner för GGB i sitt arbete med att hitta någon som har kunskapen, viljan och resurserna att bygga enligt det bygglov som stadsbyggnadskontoret beviljat, men som ännu inte vunnit laga kraft.

Tanken har hela tiden varit att GGB ska upphandla en lämplig entreprenör. Efter samarbetet med DTZ och Sven-Olof tog det hela ett nytt avstamp genom ett förslag att sälja GGB. Med en försäljning av GGB övertar köparen byggrätten och avtalet med föreningen. Föreningen behåller genom avtalet sin del av uppgörelsen och de ramar i byggrätten som avtalet reglerar. I princip blir resultatet att ingenting förändras för oss, mer än att styrelsen får genom försäljningen ett närmare förhållande till den som bygger, entreprenören. Något som bara bör vara positivt. Eftersom vårt nuvarande avtal är skrivit med utgångspunkt från att ett entreprenadavtal tecknas, kommer vissa justeringar bli nödvändiga och ett tilläggsavtal tecknas med GGB innan försäljning, för att säkerställa att garantier och försäkringar verkligen gäller efter förändringen. Arbetsgruppen jobbar med detta just nu för att få allt på plats innan försäljningen.


Ċ
Wictor Stiebel,
20 nov. 2014 14:10
Comments